Archív hírek

ÁLDOTT, BÉKÉS KARÁCSONYT!

A Pestkörnyéki Kárpát Egyesület
Áldott, Békés Karácsonyt és Boldog Újesztendőt kíván honlapunk minden látogatójának, a PKE minden tagjának és szimpatizánsának!

 

A "megnyitás új ablakban" opcióra kattintva a naptár letölthető.

Luca napi körtúra Piliscsabáról

Az ünnepek előtti utolsó egyesületi túra tiszteletére a ködös reggel után ragyogó napsütés várta a 19+1 túrázót. (A +1 Coni, Mérai Róbert túravezető közkedvelt kutyája.)  Habár az Üvegtigrishez érve ismét leszállt a pára, de a jól sikerült napot ez egy cseppet sem zavarta.

Mérai Róbert galériája itt

Márton napi túra Esztergomból

Domokos Attila villámgyors kezdeményezésének és szakszerű túravezetésének köszönhetően (egy emailben szervezett túra keretében) 2015. november 8-án két lúdra éhes PKE-es házaspár járta be az Esztergom VÁ. - Kubovits tanya - Cigány-kút - Fári-kút - Vaskapu Th. - Esztergom VÁ útvonalat.

Galéria itt

Rádtól Csővárig. Gyalogosan és két keréken

A csípősen ködös reggeli indulást követően viszonylag hamar kitisztult az ég, hogy aztán kora délutánra eleredjen az eső. Ez az időjárás igazán illeszkedett mind az évszakhoz, mind a bejárt útvonalhoz. (A program az eredetileg meghirdetett mellett egy kerékpáros alternatívával egészült ki. A „hepe-hupás“, nagyrészt ország-, de volt ahol földúton letekert 40 km jó lehetőséget teremtett egy alig egy hónapja operált térd formabontó, ám nagy tiszteletet érdemlő „gyógytornáztatására“.)

Turistatalálkozó a Szilágyságban (2015. október 22-25.)

Ha október: természetesen turistatalálkozó! Idén a Szilágyságba kaptunk meghívást – a zilahi barátainktól – a hagyományos PKE Nemzetközi Turistatalálkozó megtartására. Össze is jöttünk szép számmal: Magyarországról 39-en, Erdélyből 23-an tisztelték meg a rendezvényünket. 

Túra a Pilis peremén

Erősen esős napok után vágott neki a létszámában kicsi, de elszántságában erős csapat a "Pilis peremén" túra 25 km-es távjának.

A galéria képeit Csima Melinda és Mérai Róbert készítette.

Turistaünnep miniszterelnökkel

Az Egererdő Zrt. és a Magyar Természetjáró Szövetség egyesületünket is meghívta a Galyatető Turistacentrum és a Galya-kilátó ünnepélyes megnyitójára. Domokos Attila és Ablonczy - Domokos Eszter nem csak képviselte a PKE-t, de részletes fényképes beszámolót is készített a jelentős eseményről. 

 

Oldalak