Archív hírek

St Miniátótól Rómáig. 400 km a Via Francigenán

A Via Francigena egy ősi zarándokút, mely Canterbury és Róma között áthalad Anglián, Franciaországon, Svájcon és Olaszországon. Hossza 1700 km. A nevét onnan kapta, hogy az út nagy része Franciaországon megy keresztül. Ez az út a középkorban fontos vezeklő zarándokút volt, de egyben kereskedelmi útvonal is. Az Európai Tanács 1994-ben "Európai Kultúrális Úttá" nyilvánította. Rózsavölgyi Hilda tagtársunk beszámolója.

TISZA-TÓ

Kedves Vízitúrázók!

Két nap múlva vízre száll a PKE Armada, 18-20 hajóval, 58 fős leánysággal és legénységgel. A rémhírterjesztésekkel ellentétben nem lesz rossz idő, ha mégis, hát majd csinálunk mi "jóidőt" (csak a lecsók hátrálnak meg, és maradnak otthon!)

Hótaposás a Pádis-fennsíkon

Míg itthon havat eddig csak mutatóba lehetett találni, addig a Bihar-hegységbéli Pádis-fennsík érkezésünkkor méteres vastagságúval várt bennünket, ami az ott töltött három túranap alatt még gyarapodott is.

Keresztül a Gerecsén

Valamit tudhatott Mérai Róbert a gerecsei túra vezetője, aki egy nappal későbbre cserélte az időpontot. Az eredetileg tervezett napon folyamatosan szakadt az eső, és másnapra is hasonlóval „biztatott" a meterológia.

Körmenet a Pilisben

A zúzmarás évadnyitó túrát követő hétvégén Juhász Gábor ismét a Pilisbe, ám most egy „körmenetre“ invitálta a januárban is túrázni szeretőket. A 17 résztvevő ködös, borongós időben indult el a pilisszentkereszti buszmegállóból, hogy aztán a Klastrom-szirteknél már napfényes kilátásban gyönyörködhessen.

Oldalak