NŐNAPI TÚRA A PILISBEN

SzentendreKárpát-forrás


A túra útvonala: Szentendre, Szabadságforrás buszmegálló – Álló-rét – Kis-Bükk-tető – Pap-rét – Pilisszentlászló – Kárpát-forrás – (Pilisszentlászló).

Táv, szint: 15 km, 580 m.


Program: a túra végén a Kárpát-forrásnál a nők köszöntése, szalonna-kolbász sütés, evés-ivás. Az e célra hozott csomagokat nem kell cipelni végig a túrán, indulásnál be lehet tenni a kísérő autóba, majd útközben, kb. 2,5 km-re a Kárpát-forrástól, Pilisszentlászlón kell kivenni. A program befejeztével Pilisszentlászlóról induló busszal lehet Szentendrére visszajutni. A Kárpát-forrás – Pilisszentlászló közötti gyalogút (kék sáv) kb. 2,5 km hosszú, 100 m szintemelkedéssel.

Aki nem akar túrázni, délután eljöhet autóval vagy busszal Pilisszentlászlóig, majd tovább gyalog a kék sáv turistajelzésen, vagy esetleg autóval Dömörkapuig, majd tovább gyalog az erdészeti úton (aszfalt), ez kb. 2,6 km hosszú gyaloglást jelent.


Találkozó: 8:25-kor, Szentendre, Szabadságforrás buszmegálló (a Skanzen fölött)

Túravezető: Vámosék


Utazás: HÉV-vel és helyi autóbusszal, vagy autóval Szentendréig, tovább helyi autóbusszal. Parkolás a HÉV végállomásánál. A HÉV a Batthyány-térről 7:18-kor indul.

A helyi busz 879-es járat, a 6-os vagy 7-es kocsiállásból indul. A menetjegyet előre, automatából kell megvenni.

Menetrendek

Menetrend Pilisszentlászlóra


Dátum: 
2019. március 09.