TERESKEI TALÁLKOZÓ/Zsíroskenyér újhagymával

Juhász Gábor tagtársunk idén is meghívta egy baráti összejövetelre PKE-es tagtársait. Ez a nap azonban más miatt is más volt, mint a többi. Dupla ünnep! Éppen Gábor születésnapjára esett és különösen szép ünnep volt azért is, mert Ági hosszú idő után ismét velünk lehetett!

Galéria itt

 

Az időjárás szokás szerint méltó körülményeket biztosított a nagy találkozóhoz. Az eső az előző nap elvégezte a dolgát, a szél sem zavarta az idén két fős kerékpáros szekciót. Hajni és Lajos több, mint 90 kilométert tekertek le Gábor birtokáig. Sok emelkedővel tarkított bringázásuk során többek között útba ejtették a Sziráki kastélyt és a tavaly tetőtől talpig felújított Sas-bérci kilátót is.

 

Gábor gazdára nagy teher hárult (Vera asszonyt sajnos elszólította a közéleti kötelesség), de derekasan állta a sarat. Fogadta az érkezőket, különös gondot fordított arra, hogy senki torka (az övét is beleértve) ne maradjon szárazon, szállásmesterkedett, és ha csak tehette részletesen (szakmai kommentárokkal fűszerezve) bemutatta mintagazdaságának büszkeségeit. Ja, és hogy el ne felejtsem, Gábor arra is ügyelt, hogy mindenkit szóval tartson... J  

 

Vámos Laci volt ismét a bográcsmester. Ez alkalomra eltért a hagyományosan megszokottól. Most sokunk nagy örömére töltött paprikát sikerített finom omlós krumplival, amiből szerencsére jutott repetának is.

 

Az esti beszélgetést és torokgondozást követően Ági úgy döntött, hogy már miért menne haza, ha ilyen fáintos helyen aludhat? Miért menne haza, ha reggel őt is várja a frissen termett zsíroskenyér, akarom mondani frissen termett újhagyma zsíroskenyérrel?

 

Jól döntött és mindenki más is, aki az ottalvást választotta! (Kalmár Béla)

 

Galéria itt

Archív: