XII. PKE Nemzetközi Turistatalálkozó, Bánkút

A hagyományos PKE turistatalálkozóra ötvennyolcan gyűltünk össze, tizenöt erdélyi túratársunk tisztelt meg bennünket részvételével. Esős, ködös időben érkeztünk, másnap a túra kezdetére azonban kitisztult az ég. Remek hangulatban, gyönyörű őszi időben járhattuk a Bükk erdeit, bérceit. 

 

A Bálvány Petőfi-kilátójából messzire láthattunk, az ősz ezernyi színében gyönyörködhettünk. A Csurgó-forrást, az Őserdőt érintve jutottunk el a Tar-kőhöz. Elköltöttük ebédünket, közben élveztük a Nap sugarait és erdélyi túratársunk szavalatait. A Faktor-rétnél megálltunk kicsit a Madonnás képes fánál, s még mindig szép időben érkeztünk vissza szállásunkra. Kis pihenő és ünnepi vacsora, tombola után vette kezdetét az éjfélig tartó táncmulatság.

 

Másnap rövidebb túrára indultunk a Bükk-fennsíkon. Nagymező és Kecskeláb-rét után Jávorkútnál pihentünk kicsit. Ki sörrel, ki friss forrásvízzel oltotta szomját. Innen a Csipkéskút, intenzív ló illat után ismét ködös időben érkeztünk vissza kocsijainkhoz. Rövid búcsúzkodás után indultunk hazafelé.

 

Köszönjük a szervezőknek a remek hétvégét, Ancikának a gyönyörű kis mézeskalácsokat!

 

Fehér Ágnes és Reszegey Ágnes közös albuma

Mocsári Lápi László albuma

 

Archív: