GASZTROBÁJK TÚRA BÉKÉSBEN

 

Libás Tanya


Egy kis bicajozással kombinált gasztrotúra Molnár István portájára, a Libás Tanyára.

A program:

Szombaton reggel 7-körül indulunk és 10 óra körül érkezünk a tanyára.

  • 10-től 12-ig: ismerkedés a tanyával és a házigazdával, no, meg a libákkal. Egy kis tízórai: mézes pálinka, libazsíros kenyér lila hagymával, libatöpörtyű, mézes pálinka.

  • 12-től kerékpár körtúra a lentebbi útvonalon. Útközben Dobozon megnézzük a Wenckheim család kriptáját és a Szent Kereszt-kápolnát. Utána szomjunkat oltjuk a Dobozi Kisvendéglőben. Békésen is megállunk, először a Víg Kolbász Manufaktúránál – egy kis kóstoló a sok finomságból. Utána ha van rá igény (és miért ne lenne??) meglátogatjuk (ha nyitva lesz) a Békési Pálinka Centrumot – „csak az íze kedvéért” (3 500-Ft).

  • 18 órától vacsora a Libás Tanyán: libaleves (no, de előtte egy kis mézes pálinka), kemencében sült liba, rántott libamáj. Utána borozgatás.

  • Vasárnap ébredés után reggeli – libaságokból. Hazautazás egyből, vagy egyéni programok, pl. Szarvasi Arborétum.


A program költsége: a vendéglátás és az ottalvás: 11 500-Ft/fő. A szállás egyszerű, turista jellegű. Lehet saját sátorban vagy a házban, a szállásdíj ugyanannyi.

Ha valaki nem akar kerékpározni, de szeretne eljönni és vonattal utazik mert nincs autója, akkor egy későbbi vonattal jöjjön (menetrend), és a muronyi vasútállomáson fölvesszük (max. 1-2 ember).


A túra útvonala: Libás Tanya – Doboz – Kettős-Körös gátja – Békés – Tarhos – Libás Tanya

Táv, szint: 40 km, 40 m.


Találkozó: szombaton 10 óra körül a Libás Tanyán (Békés vármegye, Tarhos VI. kerület Tanya 14.; GPS: 46.797757, 21.287777)

Túravezető: Vámos László


Utazás: autóval. Vagy vonattal Muronyig, majd tovább kerékpárral a Libás tanyáig (24 km, kb. 1,5 óra)

Menetrend.


Jelentkezés: a jelentkezési lap beküldésével, határidő: április 14.


Dátum: 
2024. június 15. - 2024. június 16.