Gasztrobike túra Békésben - Libás Tanya

Tartalmas, a résztvevőkben szép emlékeket hagyó hétvégét hozott az eleve rendhagyónak ígérkező békési gasztrobike-túra. A Libás tanya helyszíne, kialakítása, kínálata, a rugalmas, családias bánásmód visszaigazolta várokozásainkat!

 

 

E várakozásokról tanúskodott, hogy a már-már kánikulai hőség ellenére legfiatalabb egyesületi tagunk, a még fél éves sincs M.Zs. is érdemesnek tartotta, hogy vállalja a több órás oda-vissza autóutat, hogy öten még Csíkszeredából is felkerekedtek és velünk tekertek, meg az is, hogy több egyesületi tagunk barátot is hozott.

 

Voltak, akik már előző napra tették az érkezést, és sokan voltak, akik a vasárnap délelőtti hazautazást még összekötötték más környékbeli programokkal. Az autóval és vasúton + kerékpárral jövők a szombat délelőtti érkezés után együtt estek neki a gondosan előkészített liba finomságoknak (libazsíros – töpis - lilahagymás kenyér, sült libamell és comb, rántott libamáj) amihez számolatlanul állt rendelkezésre mézes pálinka, bor, sör és üdítő.

 

Ennek ellenére ez a bőséges trakta (no meg a hőség) csak keveseket tartott vissza a betervezett bringás körtől. Az autóval és vasúton hozott vasparipák szép számban gyűltek össze a tanya kapujában, hogy aztán Vámos Laci vezetésével a kompánia tekerjen egy jót. (Libás Tanya – Doboz – Kettős-Körös gátja – Békés – Tarhos – Libás Tanya. Táv, szint: 40 km, 40 m.)

 

Az volt a megbeszélés, hogy kb. félórával visszaérkezésünk előtt jelezzük tanyai vendéglátóinknak, hogy közeledünk, így aztán érkezésünkkor a terített nagyasztalon már ott várt bennünket a friss libalakoma (lásd Galéria I).

 

A bőséges finomságok mellett és utána jól esett a szabadon fogyasztható szomjoltókból a hörpintgetés. Csoda-e, ha voltak, akik jóval éjfél után gondolták úgy, hogy akár pihenőre is lehetne térni?

 

Köszönjük Lacinak az ötletet, a szervezést és a túravezetést és a Liba Tanyának az emlékezetes, egyedi vendéglátást!

 

Összefoglalta:

Kalmár Béla

 

Galéria I.

Galéria II.

Archív: