PKE nyugdíjas túra: Balatonkenese, Balatonakarattya, 2024. június 11.

Meglátogattuk a balatonkenesei református templomot. A magaspartra felérve felmásztunk a Soós hegyi kilátóba, és gyönyörködünk a kilátásban. Visszatérve Kenesére a parti nyaralók mentén elsétáltunk Balatonakarattyára, ahol vendéglátóink finom bográcsos paprikáskrumplival és borral vendégeltek meg.

PKE nyugdíjas program: Torna Krisztinavárosban és gótikus szobrok a Vármúzeumban, 2024. június 4.

Heten jöttünk össze 2024. június 4-én a budai Krisztinavárosi Plébániatemplommal szemben található Márai Sándor Művelődési Házban, hogy megismerkedjünk az épülettel, programjaival, és részt vegyünk egy alakformáló konditorna foglalkozáson. Rövid ebédelés után felmentünk a Várba és a Budapesti Történeti Múzeumban a gótikus szoborgyűjteményt néztük meg Kati vezetésével.

Galéria

PKE nyugdíjas túra: DUNAKESZI Teknős tanösvény + Újpesti tanösvény + Mókaliget; 2024. május 28.

Dunakeszin a Teknős tanösvény jól kitáblázott, mocsár felett kiépített útvonalát jártuk be a legfiatalabb túrázónkkal, Zsombikával. Ezután a sűrűn szúnyogos újpesti Farkas-erdőben barangoltunk és egy alkalmas pihenőhelyen uzsonnáztunk.  Innen a picinyke Mókaligetbe (újpesti mókuspark) mentünk át. Mókust itt ugyan nem láttunk, de a fenntartó bácsika kiapadhatatlanul mókázott.

Galéria

 

PKE nyugdíjas túra: Kőpite-hegy, Dávid-kilátó, 2024. május 21.

Egy kevésbé ismert, de változatos tájon, Dunaalmás közelében túráztunk. Volt római kori út, vízáteresztő, kilátó, dunai panoráma, sziklák, bánya. Szerencsére a felsorolásba a vihar nem került bele. Ezek az élmények mindössze 9 km és 200 m szint megtétele során értek minket.

Galéria

PKE nyugdíjas túra: Zebegény helytörténész vezetésével, TV riport-készítéssel, 2024. május 14.

Zebegényben végig kisért minket Willem Vera helytörténész, akinek hol megrázó, hol szívmelengető történeteit hallgattuk a zebegényi emberek életéről.

A Napraforgó házak egyikének panorámás teraszán riportot készített a csapatunkkal a Duna TV.

A Szőnyi István Emlékmúzeumot is megtekintettük, majd a Kós Károly-kilátóban gyönyörködtünk a panorámában.

Galéria

Oldalak