Vadvízi evezés Erdélyben, Köröstárkánytól Tenkéig

Május 31-én este 23-an érkeztünk meg Köröstárkányba, hogy másnap elinduljunk a Béli-hegység lábainál kanyargó Fekete-Körösön, majd három napi evezés után Tenkén kössünk ki.

 

Bekalkuláltuk, hogy az időjárás esetleg nem lesz optimális, de a túrát szervező és előkészítő elnökünk, Vámos Laci nem csak a csomagszállításról, hitvesével Ágival együtt a megszokott, ám megunhatatlan bográcsos vacsorákról, de az égiekkel való jó kapcsolatait is bizonyítandó, arról is gondoskodott, hogy csak éjjelente látogasson meg minket némi eső.

 

Az összesen majdnem 60 kilométert Virág Attila túravezetésével a tervek szerint teljesítettük. Az első szakasz elején kicsit aggódni kezdtünk, hogy vajon evezős, vagy cipelős túra vár-e ránk, de aztán csak a fenékgátas, vagy a szép számmal fel-felbukkanó kavicsos hordalékos helyeken kellett kiszállnunk a hajókból. Volt néhány (3) nem tervezett hajóelhagyás is (akár borulásnak is mondhatnók), de ez benne volt a pakliban...

 

A táj, a víz változatos és gyönyörűséges volt. Élveztük az izgalmas szakaszokat, de a békés, nyugalmas részeket is.

 

Köszönjük Áginak és Lacinak, hogy gondoskodtak rólunk, értékeljük Attila szakszerű, visszafogott vezetését, szimpatikus társaságát!

 

Összefoglalta:

Kalmár Béla

Galéria

Archív: